OUR WINES
היינות שלנו

חזון ייצור היין
ביקב אולו אנחנו מייצרים יין ישראלי שורשי תוך שימוש בכרמים שבבעלות המשפחה. אנחנו משתמשים בידע שנאצר באזור לאורך הדורות, הנשען על הטעם הייחודי של ענבי חבל יהודה. כל זאת תוך כבוד לידע ולמסורת שנצברו באזורי היין המובחרים של צרפת, איטליה וספרד.
החזון של היקב הוא לייצר יין איכותי ומיוחד, המאופיין בטעמי האדמה והאקלים של עמק האלה, עם השפעות של יינות עולם ישן. היין שאנחנו מייצרים הוא יין בעל טעמים ועומק ישראלים מחד וניחוחות טוסקנים ופרובנסיאלים מאידך.
ניתן להזמין את היין הביתה בחנות שלנו או להזמין מקום ולשתות אותו במרכז המבקרים שלנו.

SINGLE VINEYARD
- ענבים: גרנאש בלאן
- סוג: יין לבן יבש
- אזור גידול: שפלת יהודה
- מראה: צהוב חיוור, צלול ומבריק
- ארומות: פירות לבנים, אפרסק, תפוח ירוק, חמאה ובריוש. ברקע – ארומות קלילות של חבית, יערת דבש ויסמין.
- טעמים: גוף מלא, חומצה בינונית ונוכחת, סיומת ארוכה. היין מעט שמנוני ועגול, מאוזן היטב בין החומצה, מתיקות קלה ומבנה הגוף.
- אלכוהול: 12.5%
כרם "אבישי לזכרו של אבישי פרידמן שבמעמק האלה הינו הכרם הראשון בבעלות יקב אולו. הכרם ניטע באופן אשר יאפשר לבעלי מוגבלויות לעברו, הוא מישורי, נגיש ונוח. ענבי הגראנש בלאן מקבלים בעמק טעמים ייחודיים ומהווים מקור גאווה ליין הייחודי והמיוחד הזה.
NOFIA
- זן ענבים: שרדונה
- סוג: יין לבן יבש
- אזור גידול: הרי יהודה
- מראה: צבע קש, צלול ומבריק
- ארומות: אשכולית לבנה, תפוח ירוק, מליחות עם רמזים לחבית וריחות של קלייה ובריוש.
- טעמים: גוף מלא, חומצה גבוהה וסיומת ארוכה. היין מהודק ודחוס בפה.מורגשת מליחות קלה (מינרליות) עם סיומת מעט מרירה.
- אלכוהול: 12%
כרמי גבעת ישעיהו זוכים לטמפרטורות נמוכות בחורף ושמש מלאה בקיץ. ענבי שרדונה הגדלים ביהודה מקבלים טעמים ומאפיינים ייחודיים למקום. מתקבל יין מינרלי, עשיר בטעמים עם סיומת ארוכה, ארומות עשבוניות ורעננות. בטמפרטורה צוננת ילווה סלטים, דגים נאים ופסטה משובחת.


VALLEY VIEW
- זן ענבים: קברנה פרנק, מרלו
- סוג: רוזה יבש
- אזור גידול: גבעת ישעיהו, מורדות יהודה
- מראה: ורוד סלמון, עצמת צבע בינונית
- ארומות: פירות אדומים טריים, אשכולית אדומה, תפוח אדום, פירות יער, מעט טופי וארומות טרופיות קלות.
- טעמים: גוף קל-בינוני, חומצה גבוהה, סיומת בינונית, אשכולית אדומה, פטל, מעט מרירות עדינה.
- אלכוהול: 12%
ביקב אולו מקבל הרוזה במה מרכזית והוא מרכיב כמחצית מתפוקת היינות של היקב. רוזה זה, המורכב מענבים מובחרים ומחלקות איכותיות, מבשר את הרנסס של יינות
הרוזה אשר תופסים מקום של כבוד במבחר היינות. הענבים האדומים מקנים את המורכבות והטעמים העמוקים של היין האדום ושיטת הייצור מקנה את המינרליות והפריכות של היין הלבן. התוצאה הינה רוזה ישראלי מובחר ההולם את האקלים והתרבות הישראלית.
NAVOYA
- זן ענבים: 60% מרלו, 40% קברנה סוביניון
- סוג: אדום יבש
- איזור גידול: מורדות יהודה, גבעת ישעיהו
- מראה: צבע אדום בוהק בעוצמה בינונית, צלול ונקי
- ארומות: אף שופע בפירות שחורים, מעט קפה וקלייה, הרבה שזיף שחור, דובדבן שחור לצד מעט תבלינים חמים, ציפורן וקינמון. ריחות עדינים של חבית ברקע. אף טרי מאוד וגובל בפירות בשלים.
- טעמים: גוף מלא, סיומת ארוכה, תאנין בעוצמה בינונית, טעמים של קפה ושוקולד מריר, חומצה גבוהה.
- אלכוהול: 14.2%
יין צעיר ובועט, מחוספס ועוצמתי, נגיש לשתייה אך בהחלט יתיישן וימשיך להשתבח.


LIMITED EDITION
- ענבים: 100% קברנה סוביניון
- סוג: אדום יבש
- איזור גידול: שפלת יהודה – גבעת ישעיהו
- מראה: אדום עמוק, צלול
- ארומות: ניחוחות עדינים של שוקולד ווניל, פירות אדומים בשלים, פטל ודומדמניות.
- טעמים: גוף בינוני מלא, יין עוצמתי ומרוכז, סיומת ארוכה מאוד מאוזן ועשיר. טעמים של שוקולד, קפה ווניל. זמין לשתייה אך בהחלט יתאים להתיישנות ארוכה.
- אלכוהול: 14%
יין זני של ענבי קברנה סובניון במופע ייחודי לעמק האלה. התקבל יין בלתי נשכח, הגם שהוא יין הביכורים של היקב. יין זה נתן השראה לקו חדש של יינות קברנה סובניון מבית היוצר של הטרואר הייחודי של עמק האלה והאופי המתהווה של יינות יקב אולו.
GENESIS
- זן ענבים: 70% קברנה פרנק, 25% מרלו, 5% קברנה סוביניון
- סוג: אדום
- איזור גידול: מורדות יהודה, גבעת ישעיהו
- מראה: ארגמן עמוק, צלול ונקי
- ארומות: אף עוצמתי, פירות אדומים בשלים, קפה, המון פלפל ירוק, אספרגוס ועלים ירוקים, תבלינים ירוקים- מרווה זיתים ירוקים וזעתר. ברקע פרי שחור בשל.
- טעמים: גוף בינוני – מלא, סיומת ארוכה חומצה גבוהה, תאנינים בעוצמה בינונית, מחוספס ובשל, יין מרוכז מאוד ומורכב.
- אלכוהול: 14.5%
יין הדגל של יקב אולו, צעיר אך מחוספס, נגיש לשתייה אך יתיישן בהדר ויניב טעמים נפלאים לאורך התבגרותו. בעל מורכבות של ארומות וטעמים. האף הרענן והירוק יחד עם הפה העוצמתי והמורכב יוצרים חוויית שתייה של יין גדול שימשיך להתפתח בשנים הקרובות. חלון שתייה צפוי החל מ-2026 וימשיך להשתבח לפחות עד סוף העשור.
